Nya på Affecto

Henrik Sabouri - Konsult

sabouhen

Jag heter Henrik Sabouri och jag kommer närmast från ÅF där jag arbetade som BI och SharePoint konsult. En del test och krav har det också blivit då jag även har arbetat som testledare. Innan dess så jobbade jag på Kentor som utvecklare och förvaltare inom BI. Affecto har jag sneglat på en längre tid. Dess storlek och samtidigt fokus på BI attraherar men inte minst även dess historia med framförallt uppköpet av Intellibis är parametrar som gav mig rätt magkänsla.

Min roll på Affecto är BI konsult med inriktning på Microsoft teknologi. Jag ser fram emot nya utmaningarna och tror det fortfarande finns stor potential inom gränslandet BI och Collaboration, utmaningen kan vara att få användarna att också förstå värdet i det.

Magnus Eckerbom - Konsult

MagnusEckerbom_sv

Jag heter Magnus Eckerbom och kommer närmast från Capacent där jag varit i 1 ½ år, dessförinnan var jag fem år på Affecto. 

Jag är lite av en mångsysslare och har, under åren sysslat med allt ifrån ren projektledning och kravhantering till Data Vault modellering och kodning i SQL Server. Men under de senaste åren har min nisch varit CPM där jag bland annat
sysslat med prognoslösningar och lönsamhetsanalys.
Min roll på Affecto kommer att vara som konsult i Malmö med särskild inriktning på CPM.

En stor utmaning är att få Affecto upp på banan vad avser CPM igen, efter att vi tappat stora delar av styrkan inom området (med lysande undantag för våra fantastiskt duktiga Controller-konsulter)

Rebecca Haeggström - Konsult

haeggreb

Jag heter Rebecca Haeggström och är en av Affectos nya TRP-konsulter i Stockholm. Jag spenderade 3 härliga år i Lund där jag tog min kandidatexamen i informatik från Lunds Universitet. Under min studietid fokuserade jag mycket på databaser och efter en kurs i Business Intelligence förstod jag hur all data kan omvandlas till affärsnytta. 

Efter studietiden var Affecto ett självklart val. Tack vare företagets breda och djupa kompentens får jag det stöd som behövs för att anta utmanande projekt samt regelbundet utvecklas. Jag ser fram emot att arbeta som konsult och hoppas det kommer leda till många spännande uppdrag och kunder. 

Hany Ibrahim - Konsult

ibrahhan

Jag heter Hany Ibrahim och jobbade senast med Infor's ERP-system med mycket fokus på supply chain och finans. I grunden har jag en civilingenjörsexamen från KTH och kommer att arbeta som konsult på Affecto. 

Jag valde Affecto eftersom att det är ett av de större ledande konsultbolagen inom BI analytics, att de verkar i en expansiv bransch samt att fler företag går mot ett mer informationsdrivet beslutsfattande. Jag ser en rolig utmaning i att utveckla och bredda mina färdigheter inom BI samt utvecklas vidare som konsult. 

Kenny Duong - Konsult

duongken

Jag heter Kenny Duong, är 22 år gammal och blev nyligen färdig med min kandidatexamen inom informatik som utfördes på Uppsala Universitet. Då jag har ett stort intresse av BI så var Affecto ett ganska naturligt val och med den höga kompetens som Affecto besitter, ser jag möjligheten att utveckla mitt intresse vidare.

På Affecto kommer jag arbeta som TRP-konsult och det skall bli riktigt spännande att medverka i utmanande projekt med intressanta verksamheter.

Tarik Chidiac - Konsult

chiditar

Mitt namn är Tarik Chidiac och jag är en av de nyrekryterade konsulterna i höst. Utöver min systemvetenskapliga kandidatexamen har jag även läst ytterligare ett år på EC-utbildning som Business Intelligence Architect. Utbildningen är en ettårig påbyggnadsutbildning inom Business Intelligence och är fokuserad på Microsoft BI Suite. 

Under utbildningen på EC gick jag en LIA/Praktik på Affecto där jag utvecklade ett ETL flöde som skördar twitterflöden och sentimentanalyserade dessa. Jag presenterade resultaten med hjälp av Excel-baserade rapporter. Förutom stämningen och kulturen jag upplevde under min praktiktid på Affecto kände jag att Affecto passar mig bäst eftersom hela företaget andas Business Intelligence. Med detta fokus på BI kan jag utvecklas som konsult inom Business Intelligence branschen. 

Johan Friedrichsen - Konsult

friedjoh

Jag heter Johan Friedrichsen och kommer närmast från Fujitsu. Jag har jobbat inom IT sedan 1997 och har ett fokus på IBMs samarbetsverktyg. Jag har jobbat med utveckling, administration och arkitektur för både stora och små kunder. I botten är jag utbildad systemvetare.

Affecto har ett uttalat fokus på att bygga lösningar baserat på IBMs plattformar, vilket känns väldigt inspirerande. Det verkar finnas en stark önskan att leverera spännande lösningar till kunderna och inte bara sälja konsulter på timme vilket känns utmanande.

Jag kommer i första hand gå in som utvecklare (senior consultant) inom CBI. Största utmaningen är att få komma igång och lära sig nya saker efter att ha varit föräldraledig i 6 månader. Att sätta sig in i nya kunder och uppdrag
är båda spännande och utmanande.

Tobias Wettemark - Konsult

tobias wettemark

Jag heter Tobias Wettemark och kommer närmast från Sogeti, där jag jobbade som SharePoint arkitekt och driver i deras Online team i Malmö. Jag har jobbat med SharePoint sedan 2005 och BI sedan 2007. Mina arbetsuppgifter har varit 50% pre-sale och 50% leverans. Utöver mitt arbete på Sogeti har jag jobbat som frilans utbildare inom SharePoint och BI där jag bland annat varit med och skrivit MS officiella utbildningsmaterial inför lanseringen av SharePoint 2010.

Med tanke på min bakgrund inom både SharePoint och BI kändes Affecto som ett naturligt val nu när det var dags för nya utmaningar. Min erfarenhet och det jag tror är viktiga framgångsfaktorer för att växa SharePoint affären går väldigt bra hand i hand med de satsningar som Affecto redan gör inom området. 

De tidigare organisationerna jag arbetat inom har alla inlett sina SharePoint-satsningar i samband med att jag rekryterats in, jag har med andra ord alltid fått börja från början. Denna gång känns det uppfriskande att det redan finns en satsning på gång. Så den nya utmaningen på Affecto blir att på bästa sätt växa SharePoint affären i Syd och att få de lokala bolagen att se nyttan med att jobba med BI i SharePoint.

Kamil Mourad - Service Manager

mourakam

Jag heter Kamil Mourad och jag kommer närmast från Atos där jag arbetade som BI-Manager. Där hade jag ansvar för alla BI projekt som levererades från oss till kund. Innan dess så jobbade jag på Microsoft som Technical Sales specialist för SQL Server. Innan dess jobbade jag på ICA AB på deras BI avdelning som BI-utvecklare, där jag jobbade tillsammans med flera Affecto konsulter. Detta fick mig få upp ögonen för Affecto då alla jag jobbade med från Affecto verkligen var vassa konsulter som stack ut i mängden med sina kunskaper inom BI.

Min roll på Affecto är Service Manager, vilket innebär att utveckla samarbetet med våra befintliga kunder så vi jobbar mer proaktivt tillsammans med deras behov och drömmar.

De utmaningar jag ser med detta jobb kommer att vara tiden då jag gärna sitter hos kund oftare än tiden tillåter för att föra diskussioner om framtidsplaner. 

Magnus Söderholtz - Konsult

sodermag

Jag heter Magnus Söderholtz och kommer närmast ifrån Amaya Gaming, där jag arbetat i deras Business Intelligence team. Min roll som Business Manager innefattade såväl verksamhetsutveckling som utveckling och underhåll av Business Intelligence-lösningar. Senaste året har fokus legat på QlikView där jag varit involverat i flertalet projekt.

På Affecto kommer jag arbeta som QlikView konsult. Jag har varit nyfiken på konsultbranschen under lång tid och Affectos fokus på och helhetstänk kring Business Intelligence gjorde Affecto till ett självklart val.

Mitt mål är att utvecklas och jag hoppas på många spännande utmaningar tillsammans med Affectos kunder.

Emelie Lindgren - Konsult

lindgeme

Jag heter Emelie och kommer närmast från ÅF som är ett ingenjörs- och konsultföretag med uppdrag inom energi, industri och infrastruktur. Där arbetade jag i ett år som Business Intelligence konsult inom Oracle och hade uppdrag hos Havs- och vattenmyndigheten. Arbetsuppgifterna var främst att utveckla deras Oracle BI EE i nära samarbete med verksamhetens användare och forskare från SLU.

Innan ÅF jobbade jag i två år på Nilson Group som systemutvecklare där arbetsuppgifterna var väldigt varierande men i huvudsak handlade det om systemering och utveckling både i projektform och i löpande förvaltning som kravhantering, datamodellering, programmering, systemövervakning, driftsättning, 3-rd line support och diverse DBA-uppgifter.

I grunden har jag en Magister examen inom systemvetenskap och Business Intelligence och det var i början av mitt 4:e år på universitetet som mitt intresse för BI väcktes.

Jag valde att byta till Affecto då jag ser det som ett ledande företag inom Business Intelligence och jag såg mina möjligheter att fortsätta utvecklas och specialisera mig ytterligare i min roll som BI-konsult och ta del av mina kollegors spetskompetens!

Jag ser fram emot nya utmaningar som väntar och att få komma ut som konsult till andra företag och utveckla deras applikationer och systemstöd för att skapa effektivare processer inom organisationen. Jag ser även fram emot att lära mig nya tekniker och certifiera mig.