Nya på Affecto

Rebecca Haeggström - Konsult

haeggreb

Jag heter Rebecca Haeggström och är en av Affectos nya TRP-konsulter i Stockholm. Jag spenderade 3 härliga år i Lund där jag tog min kandidatexamen i informatik från Lunds Universitet. Under min studietid fokuserade jag mycket på databaser och efter en kurs i Business Intelligence förstod jag hur all data kan omvandlas till affärsnytta. 

Efter studietiden var Affecto ett självklart val. Tack vare företagets breda och djupa kompentens får jag det stöd som behövs för att anta utmanande projekt samt regelbundet utvecklas. Jag ser fram emot att arbeta som konsult och hoppas det kommer leda till många spännande uppdrag och kunder. 

Hany Ibrahim - Konsult

ibrahhan

Jag heter Hany Ibrahim och jobbade senast med Infor's ERP-system med mycket fokus på supply chain och finans. I grunden har jag en civilingenjörsexamen från KTH och kommer att arbeta som konsult på Affecto. 

Jag valde Affecto eftersom att det är ett av de större ledande konsultbolagen inom BI analytics, att de verkar i en expansiv bransch samt att fler företag går mot ett mer informationsdrivet beslutsfattande. Jag ser en rolig utmaning i att utveckla och bredda mina färdigheter inom BI samt utvecklas vidare som konsult. 

Kenny Duong - Konsult

duongken

Jag heter Kenny Duong, är 22 år gammal och blev nyligen färdig med min kandidatexamen inom informatik som utfördes på Uppsala Universitet. Då jag har ett stort intresse av BI så var Affecto ett ganska naturligt val och med den höga kompetens som Affecto besitter, ser jag möjligheten att utveckla mitt intresse vidare.

På Affecto kommer jag arbeta som TRP-konsult och det skall bli riktigt spännande att medverka i utmanande projekt med intressanta verksamheter.

Tarik Chidiac - Konsult

chiditar

Mitt namn är Tarik Chidiac och jag är en av de nyrekryterade konsulterna i höst. Utöver min systemvetenskapliga kandidatexamen har jag även läst ytterligare ett år på EC-utbildning som Business Intelligence Architect. Utbildningen är en ettårig påbyggnadsutbildning inom Business Intelligence och är fokuserad på Microsoft BI Suite. 

Under utbildningen på EC gick jag en LIA/Praktik på Affecto där jag utvecklade ett ETL flöde som skördar twitterflöden och sentimentanalyserade dessa. Jag presenterade resultaten med hjälp av Excel-baserade rapporter. Förutom stämningen och kulturen jag upplevde under min praktiktid på Affecto kände jag att Affecto passar mig bäst eftersom hela företaget andas Business Intelligence. Med detta fokus på BI kan jag utvecklas som konsult inom Business Intelligence branschen. 

Johan Friedrichsen - Konsult

friedjoh

Jag heter Johan Friedrichsen och kommer närmast från Fujitsu. Jag har jobbat inom IT sedan 1997 och har ett fokus på IBMs samarbetsverktyg. Jag har jobbat med utveckling, administration och arkitektur för både stora och små kunder. I botten är jag utbildad systemvetare.

Affecto har ett uttalat fokus på att bygga lösningar baserat på IBMs plattformar, vilket känns väldigt inspirerande. Det verkar finnas en stark önskan att leverera spännande lösningar till kunderna och inte bara sälja konsulter på timme vilket känns utmanande.

Jag kommer i första hand gå in som utvecklare (senior consultant) inom CBI. Största utmaningen är att få komma igång och lära sig nya saker efter att ha varit föräldraledig i 6 månader. Att sätta sig in i nya kunder och uppdrag
är båda spännande och utmanande.

Tobias Wettemark - Konsult

tobias wettemark

Jag heter Tobias Wettemark och kommer närmast från Sogeti, där jag jobbade som SharePoint arkitekt och driver i deras Online team i Malmö. Jag har jobbat med SharePoint sedan 2005 och BI sedan 2007. Mina arbetsuppgifter har varit 50% pre-sale och 50% leverans. Utöver mitt arbete på Sogeti har jag jobbat som frilans utbildare inom SharePoint och BI där jag bland annat varit med och skrivit MS officiella utbildningsmaterial inför lanseringen av SharePoint 2010.

Med tanke på min bakgrund inom både SharePoint och BI kändes Affecto som ett naturligt val nu när det var dags för nya utmaningar. Min erfarenhet och det jag tror är viktiga framgångsfaktorer för att växa SharePoint affären går väldigt bra hand i hand med de satsningar som Affecto redan gör inom området. 

De tidigare organisationerna jag arbetat inom har alla inlett sina SharePoint-satsningar i samband med att jag rekryterats in, jag har med andra ord alltid fått börja från början. Denna gång känns det uppfriskande att det redan finns en satsning på gång. Så den nya utmaningen på Affecto blir att på bästa sätt växa SharePoint affären i Syd och att få de lokala bolagen att se nyttan med att jobba med BI i SharePoint.

Kamil Mourad - Service Manager

mourakam

Jag heter Kamil Mourad och jag kommer närmast från Atos där jag arbetade som BI-Manager. Där hade jag ansvar för alla BI projekt som levererades från oss till kund. Innan dess så jobbade jag på Microsoft som Technical Sales specialist för SQL Server. Innan dess jobbade jag på ICA AB på deras BI avdelning som BI-utvecklare, där jag jobbade tillsammans med flera Affecto konsulter. Detta fick mig få upp ögonen för Affecto då alla jag jobbade med från Affecto verkligen var vassa konsulter som stack ut i mängden med sina kunskaper inom BI.

Min roll på Affecto är Service Manager, vilket innebär att utveckla samarbetet med våra befintliga kunder så vi jobbar mer proaktivt tillsammans med deras behov och drömmar.

De utmaningar jag ser med detta jobb kommer att vara tiden då jag gärna sitter hos kund oftare än tiden tillåter för att föra diskussioner om framtidsplaner. 

Magnus Söderholtz - Konsult

sodermag

Jag heter Magnus Söderholtz och kommer närmast ifrån Amaya Gaming, där jag arbetat i deras Business Intelligence team. Min roll som Business Manager innefattade såväl verksamhetsutveckling som utveckling och underhåll av Business Intelligence-lösningar. Senaste året har fokus legat på QlikView där jag varit involverat i flertalet projekt.

På Affecto kommer jag arbeta som QlikView konsult. Jag har varit nyfiken på konsultbranschen under lång tid och Affectos fokus på och helhetstänk kring Business Intelligence gjorde Affecto till ett självklart val.

Mitt mål är att utvecklas och jag hoppas på många spännande utmaningar tillsammans med Affectos kunder.

Emelie Lindgren - Konsult

lindgeme

Jag heter Emelie och kommer närmast från ÅF som är ett ingenjörs- och konsultföretag med uppdrag inom energi, industri och infrastruktur. Där arbetade jag i ett år som Business Intelligence konsult inom Oracle och hade uppdrag hos Havs- och vattenmyndigheten. Arbetsuppgifterna var främst att utveckla deras Oracle BI EE i nära samarbete med verksamhetens användare och forskare från SLU.

Innan ÅF jobbade jag i två år på Nilson Group som systemutvecklare där arbetsuppgifterna var väldigt varierande men i huvudsak handlade det om systemering och utveckling både i projektform och i löpande förvaltning som kravhantering, datamodellering, programmering, systemövervakning, driftsättning, 3-rd line support och diverse DBA-uppgifter.

I grunden har jag en Magister examen inom systemvetenskap och Business Intelligence och det var i början av mitt 4:e år på universitetet som mitt intresse för BI väcktes.

Jag valde att byta till Affecto då jag ser det som ett ledande företag inom Business Intelligence och jag såg mina möjligheter att fortsätta utvecklas och specialisera mig ytterligare i min roll som BI-konsult och ta del av mina kollegors spetskompetens!

Jag ser fram emot nya utmaningar som väntar och att få komma ut som konsult till andra företag och utveckla deras applikationer och systemstöd för att skapa effektivare processer inom organisationen. Jag ser även fram emot att lära mig nya tekniker och certifiera mig.

Jimmy Magnusson - Konsult

magnujim

Jag heter Jimmy Magnusson och kommer närmast från Bluestep Finans där jag hade rollen som Data Warehouse utvecklare med fokus främst på SSIS och data integration.  Jag har tidigare läst data-vetenskap på Malmö Högskola och även en 1-årig spetsutbildning hos EC-utbildning inom BI med fokus på Microsofts verktyg.

Jag valde Affecto dels för att det är ett renodlat företag inom BI men också på grund utav dess höga kompetens inom området. På Affecto kommer jag att ha rollen som Business Intelligence konsult och ser fram emot att utvecklas och bli ännu bättre inom detta väldigt spännande område!

Marcus Blom - Marknadschef/Senior Design Consultant

blommarc

Jag heter Marcus Blom och kommer närmast ifrån XLN Audio, ett välkänt bolag i musikindustrin som utvecklar digitala instrument, där jag arbetade som utvecklingsansvarig. Tidigare har jag arbetat på reklambyrå, som egen konsult och som entreprenör. Tiden på reklambyrå var spännande då vi arbetade med stora varumärken (bl.a. Norwegian, SAS Eurobonus, Disney) och deras ofta komplexa utmaningar. Tiden som konsult var särskilt utvecklande då jag fick jag upp ögonen för BI och resultatorienterad design. Tankarna kring BI ledde till att jag startade ett företag inom skolväsendet där vi mätte elevernas interaktion med läromedel och kunde på så sätt presentera relevant information för olika funktioner i skolverksamheten.

Jag har två roller på Affecto - Marknadschef i Sverige samt Senior Design Consultant. I egenskap av marknadschef kommer jag att driva Affectos marknadsarbete framåt. I egenskap av Senior Design Consultant kommer jag ansvara för att bygga upp en Design Studio i Sverige som skall arbeta med Design, UX och UI. Jag ser stora utmaningar i att lyckas paketera och marknadsföra så komplexa produkter och tjänster till en så pass bred målgrupp. Som tur är, är det precis det jag brinner för.

Samuel Linjer - Konsult

linjesam

Jag heter Samuel Linjer och kommer närmast från Nilson Group. Nilson Group är mer känt under butikskoncepten DinSko, Nilson Shoes, Skopunkten, Jerns, Radical Sports, samt Ecco Stores. 

Jag är systemvetare i grund och botten och var anställd på Nilson Group i drygt 15 år som systemutvecklare. 

På Nilson Group hade jag en bred roll där arbetet bestod av allt från kravinsamling, data modellering, utveckling & support med inriktning främst på Oracles produkter. Under de senaste åren arbetade jag med införandet och utvecklandet av Nilson Groups DW- och BI-miljö och det var också då mitt intresse för BI väcktes. 

Affecto ser jag som ett ledande företag inom Business Intelligence, vilket också var helt avgörande för mitt val att byta jobb. I min nya roll som BI-konsult på Affecto hoppas jag få möjligheten att specialisera mig ytterligare inom BI och ta del av mina kollegors samlade kompetens.

Jag ser fram emot de nya utmaningarna som väntar och tror det finns många spännande områden att arbeta med framöver. En utmaning kan vara att få användarna att nyttja den fulla potentialen i sina BI-verktyg.

Johnny Nilsson - Sales Manager

nilssjoh

Jag heter Johnny Nilsson och kommer ifrån Sogeti där jag haft en roll som Key Account Manager inom områden som test, digital channels, säkerhet och som Sales driver inom BI.

Började med IT 1995 och har haft roller som konsult, projektledare och säljare, alltid med någon form av kundkontakt. Under dessa år har jag jobbat med samtliga nordiska länder i olika positioner. Ett spår jag haft många år var energi-branschen som jag arbetat med i ca 10 år. Intresset för BI fick jag framförallt när jag gick till Climber och jobbade med solution selling med inriktning på QlikView.

Här på Affecto kommer jag arbeta med försäljningen i Malmö. Jag kände att jag saknade att fokuserat jobba med BI lösningar, gärna i ett företag som Affecto som är så breda i sitt tjänste- och produktutbud.

Mitt fokus kommer ligga i att utveckla och bredda våra befintliga kunder samtidigt som jag vill finna nya kunder till vårt Malmökontor. Detta med ett fokus på den kundnytta vi kan leverera till kunden.

Hans Öhman - Konsult

ohmanhan

Jag heter Hans Öhman och kommer närmast från Volvo IT i Eskilstuna. Där har jag arbetat med Business Intelligence baserat på Oracle och MS. Jag har haft olika roller som både Arkitekt, Business konsult och utvecklare. Innan Volvo har jag jobbat som systemutvecklare på ett antal företag inom flera branscher
såsom Stålindustrin, Bygg och Fastighet mm.

Jag valde Affecto för att jag kände att jag behövde nya utmaningar och tyckte att Affecto borde vara rätt företag för att ge mig det.

Jag hoppas på många utmaningar framförallt baserat på Microsoft Technology där Sharepoint spelar en central roll i företagets BI strategy.

Andreas Nilsson - Konsult

nilsoand

Jag heter Andreas Nilsson och jobbar sedan i våras på Affecto i Malmö. Jag fick upp ögonen för
programmering för ca 12 år sedan när jag läste till civilingenjör i Kemiteknik på LTH. Efter avslutad examen gjorde jag det något oväntade språnget över till IT-branschen, ett beslut som jag sällan har ångrat. Närmast kommer jag ifrån Tahoe Solutions, där jag var SharePoint-utvecklare.

På Affecto jobbar jag som Lead Developer i SharePoint-projekt, och här ser jag en spännande utmaning i att ta ökat ansvar både för att vi levererar lyckade kundprojekt och för att vi alla ska ha intressanta och utvecklande uppgifter.

Just nu står många verksamheter inför ett vägval gällande vilken driftmodell för SharePoint man ska välja. Antingen kan man välja att ha SharePoint installerat i sin egen driftmiljö, eller så kan man prenumerera på en molntjänst, t.ex. Office 365 som är den vanligaste. Det finns också alternativ att kombinera båda alternativen i en s.k. hybrid-lösning. Vilken driftsmodell man bör välja beror på en rad faktorer som är unika för varje verksamhet, och beslutet man fattar har stor påverkan på hur prisvärd och framtidssäker ens SharePoint-satsning blir. Utmaningen som SharePoint-konsult är att bli delaktig tidigt i införandet av SharePoint – redan i planeringsstadiet – och få chansen att bidra med Affectos kunnande vid fattandet av detta viktiga beslut.

Tomas Björklund - Konsult

bjorktom

Jag heter Tomas Björklund och kommer från och med februari 2015 att arbeta
som konsult inom CBI. Jag har tidigare arbetat som Sharepoint-konsult på
Fishbone, där jag arbetade i ungefär tre och ett halvt år. Innan dess studerade
jag systemutveckling vid Teknikhögskolan i Göteborg.

Jag fick en väldigt bra känsla för företaget och de människor jag träffade
i samband med intervjun. Detta i kombination med att jag ser möjligheter att
bredda mina kunskaper gjorde att jag valde Affecto.

Den största utmaningen jag ser med jobbet är också en utav de roligaste
aspekterna med jobbet: att ta till sig all ny teknik.

Peter Alvestål - Konsult

alvespet

Jag heter Peter Alvestål och kommer närmast ifrån Cap Gemini, där jag
framförallt har arbetat som QlikView-konsult. Jag har arbetat i runt 10 år med
Business Intelligence inom olika organisationer. Mitt fokus har senaste åren
varit QlikView, men har en bredare bakgrund inom Data Warehousing och
beslutsstöd. Jag har även arbetat en del med verksamhetsutveckling och
projektledning och trivs egentligen bäst när jag får kombinera teknik med
verksamhetsförståelse.

Jag valde Affecto eftersom jag gillar Affectos fokus på och kunnande
inom Business Intelligence. Jag tror och hoppas att jag kommer kunna fortsätta
att utvecklas på Affecto och på sikt få en mer rådgivande roll i gränslandet
mellan teknik och verksamhet.

Zicheng Dong - Konsult

dongzich

Mitt namn är Zicheng Dong, men mina vänner som tycker att Zicheng är för svårt att uttala kallar
mig Kelvin.Jag är född och uppvuxen i Shanghai, Kina och kom till Sverige för 8 år sedan. 

Jag kommer närmast ifrån Omegapoint Göteborg AB, där jag arbetat som konsult inom Sharepoint och Sitecore för Volvo. Innan dess jobbade jag på Logica/CGI, även där som konsult inom Sharepoint. Jag har även något års erfarenhet inom .Net och SQL.

Affectos fokus på BI kombinerat med återkommande goda resultat i Great Place to Work, var två viktiga faktorer för mitt beslut att söka mig till Affecto.

Min roll på Affecto kommer vara som Sharepoint-konsult med fokus på BI. Jag ser fram emot att tillsammans med mina kompetenta kollegor erbjuda våra kunder de bästa BI/SharePoint lösningarna.

Johan Ekengren - Regionchef Göteborg

ekengjoh

Mitt namn är Johan Ekengren och jag kommer närmast från en roll som Sales Director på EVRY Business Applications där jag ansvarade för försäljning inom områdena BI, ERP och Integration.

Jag har varit aktiv i konsultbranschen sedan 1997 och under en stor del av denna tid arbetat som affärssystemskonsult och projektledare, men sedan 2006 i olika ledningsbefattningar såsom konsultchef och nu senast säljchef. Under senare år har jag arbetat allt mer inom området Business Intelligence utifrån ett säljperspektiv. Före min anställning hos EVRY var jag anställd på Oracle under drygt 10 år. 

Min roll på Affecto kommer vara som Regionchef för Göteborg. Affecto är ett företag med mycket gott rykte på marknaden, både hos konkurrenter och kunder, med en bevisad kompetens inom Business Intelligence som är svårslagen. En starkt bidragande anledning till mitt intresse för Affecto har varit att få verka för att Region Göteborg fortsätter att utvecklas positivt med hjälp av den svårslagna lokala kompetensen i kombination med styrkan från övriga delar av Affecto. 

Det finns en enorm styrka hos personalen i Göteborg som jag ser en stor potential i att utveckla vidare. En av mina initiala fokusområden kommer vara att få till ett ökat fokus på försäljningen i regionen och vidareutveckling av de starka erbjudanden som redan finns.

Anders Ekman - Konsult

Jag heter Anders Ekman och kommer närmast från Haldex i Landskrona, tillverkare av bromssystem för tyngre fordon, där jag varit 2,5 år. Dessförinnan var jag konsult på Applicate som blev uppköpt av KnowIT för ett år sedan. Min roll på Haldex har varit att bistå verksamheten med system som förenklar deras arbete. Uppgifterna har varit mycket blandade, allt från att bygga dw, fraktsedels-utskrifter, loggning av robotarbete, interna webapplikationer mm. 

FotoAndersEkman

Min IT-bana började på 80-talet på Ericsson i Stockholm och då var det Pascall programmering i telefonväxlarna. De systemen som jag arbetade med var IBM:s maskiner system 36, AS/400, DB2 som databas. Från slutet av 90-talet blev det mer och mer PC programmering (VB) och databas-programmering för SQL-server. Jag programmerade då för både web och Windows. I början var det VB men sedan övergick det till C#. 

Från 2005 och framåt övergick mitt arbete till mer BI utveckling med DTS och SSIS och sedan blev det SSRS och dw. 

Jag kände till Affecto sedan tidigare och hade då fått ett bra intryck. Min roll på Affecto kommer vara att arbeta med databaser och integration främst. Jag kommer även lära mig mer om front end (Qlikview och andra verktyg) och arbeta med nya kunder.

Melina Katkic - Konsult

image1

För en MSCS och BSBA profil som efter en åttaårig spännande, utmanande och lärorik karriär inom finansiella systemindustrin med implementerings- och projektledningsuppdrag på den globala finansiella marknaden och med arbetsgivare SimCorp, Accenture och SunGard i Köpenhamn fanns det bara ett annat minst lika spännande karriärsspår att ta; Business Intelligence-spåret. Jag har alltid haft intresse för verksamhetsstyrning och optimeringsprocesser vilket är grunden för mitt val. Att dessutom välja Affecto som BI arbetsgivare var också ett naturligt steg då detta BI-nischade konsultbolag klassas som en av Sveriges och Nordens ledande leverantörer inom innovativa och ledande lösningar för Enterprise Information Management, Business Analytics, Collaborative Business Intelligence, Corporate Performance Management och Data Management men har också blivit utvald flera år i rad till ”Great Place to Work”. 

Min nya roll är Senior Affärskonsult med fokus på projektledning och en del säljarbete. Extra spännande och utmanande med mitt nya jobb är att jag kommer att få arbeta med de största och världsledande teknologierna med fokus på att erbjuda våra kunder de bästa BI-lösningarna. Jag är ny på företaget men min initiala känsla är att detta är ett företag som bryr sig och som satsar på sina medarbetare.

Ann-Charlott Jisland - Konsult

jislaann

Jag heter Ann-Charlott Jisland och innan jag började på Affecto arbetade jag som Business Intelligence konsult på Ikaros datakonsulter. Där arbetade jag i projekt med utveckling och underhåll av Business Intelligence-lösningar, innefattande analys, krav, design. Den senaste tiden har jag även jobbat som projektledare och är certifierad som projektledare enligt IPMA. 

Som utvecklare har hon mycket stor erfarenhet av Oracle baserade miljöer (9 års anställning på Oracle). I botten har jag läst systemvetenskap och har sedan dess jobbat som konsult med verksamhetsnära systemutveckling inom olika branscher. 

Jag ser det som mycket spännande att på Affecto få möjligheten att fokusera helt på beslutsstödsprojekt hos olika kunder. Dessutom att få arbeta med trevliga kollegor som jag känner sedan tidigare och få samarbeta och lära känna nya kollegor känns spännande. 

Jag hoppas kunna få jobba med många spännande uppdrag i olika roller framöver och succesivt fylla på med kompetens inom Business Intelligence. Affecto känns som ett mycket spännande företag och jag hoppas att jag genom mina tidigare erfarenheter ska kunna bidra till att driva Affecto mot nya framgångar.

Fredrik Nilsson - Konsult

nilsfred

Jag heter Fredrik Nilsson och arbetar som BI – konsult. Innan jag började på Affecto så arbetade jag på SYSTeam i Huskvarna som senare bytte namn till Evry. Där arbetade jag främst med beslutstöds-verktyget Qlikview, men jag har även viss erfarenhet från Microsoft BI Plattform. Jag har erfarenhet från verksamheter som försäkring, bank, tillverkande industri och HR frågor. 

Det som lockade mig med Affecto var att de är ett renodlat BI – konsultbolag. Eftersom min erfarenhet inom IT branschen främst är inom BI och beslutstöd så passar det mig perfekt. Jag tror därför att jag har stora chanser att utvecklas som konsult inom Affecto och får arbeta med många spännande projekt.

Åsa Beckman - Konsult

beckmasa

Jag heter Åsa Beckman och kommer närmast från Com Hem samt en EC-utbildning. Jag har arbetat med drift, förvaltning och utveckling av Digital-Tv och On Demand. Där öppnades mina ögon för all  data som finns men som är svår att nå, jämföra och förstå. Detta ledde till ett års studier där jag läste om hela Microsofts produktsvit för BI. 

Affecto är ledande inom BI och nischade på det jag vill arbeta med; bygga DW, ETL och rapporter. Att få delta i TRP-programmet och mjukstarta min nya karriär med hjälp av erfarna kollegor känns otroligt förmånligt.   

På Affecto kommer jag arbeta som TRP-konsult. Konsultrollen är ny för mig och att lära känna människorna och verksamheten på de olika uppdragen känns spännande.

Tobias Elgfors - Konsult

elgfotob

Mitt namn Tobias Elgfors och bor i Enköping åtta mil från Stockholm. Jag kommer närmast från Crenna, en leverantör av ventilationslösningar, där jag arbetat med implementering och utveckling av olika system, främst MPS. 

Mitt intresse för BI gjorde att Affecto kändes som ett självklart förstahandsval för att utvecklas maximalt inom området. 

På Affecto kommer jag arbeta som TRP-konsult och hoppas att det kommer leda till att jag får medverka i många spännande och utmanande projekt.

William Potocki - Konsult

potowil

Mitt namn är William Potocki och jag är 23 år gammal. Jag är ursprungligen från Varberg men har sedan 3 år tillbaka varit bosatt i Lund. Under dessa 3 år har jag studerat systemvetenskap på Lunds Universitet. 

I samband med uppsatsskrivande om BI och närmare kontakt med Affecto fick jag upp ögonen för en spännande bransch som jag ville lära mig mer om. Jag valde Affecto eftersom de endast fokuserar på BI och som dessutom har TRP vilket för mig som nyutexaminerad är ett perfekt tillfälle för att bygga upp min konsultprofil för att bli en så duktig möjligt inom BI. 

Jag hoppas på en spännande tid tillsammans med Affecto och deras kunder.

Patrik Ohlsson - Konsult

ohlsspat

Jag heter Patrik Ohlsson och är en av de nya TRP-konsulterna på Affecto. Jag kommer direkt från skolbänken där jag har pluggat en Master i International Business & Trade vid Handelshögskolan i Göteborg. Jag har tidigare erfarenhet av verksamhetsutveckling inom SharePoint från sommarjobb, därav mitt intresse för BI och CBI. 

Jag fick höra om Affecto från en vän, och träffade sedan Affecto på REKON-mässan där jag direkt kände att detta var något jag verkligen ville göra. De utvecklingsmöjligheterna och bransch-kunskapen Affecto besitter kommer vara en perfekt start på min BI karriär. 

Jag ser fram emot att vara inblandad i varierande arbetsuppgifter och uppleva den dynamik som konsultarbetet erbjuder i form av kunniga medarbetare och kunder.

Daniel Vaskovic - Konsult

vaskodan

Mitt namn är Daniel Vaskovic och är 24 år gammal. Jag är en av de nya TRP-konsulterna som börjat i höst. Jag har nyligen avslutat utbildningen som Högskoleingenjör i data och telekom – teknik, ekonomi, ledarskap på Malmö högskola. 

Mitt intresse för teknologier, affärssystem och människor är stort därför tyckte jag att Affecto har varit ett självklart val. Jag hoppas växa i rollen som konsult och utveckla mina kunskaper inom BI.

Kristina Wendel - Konsult

wendekri

Jag heter Kristina och kommer senast från Accenture där jag hade en roll inom ett e-handelsprojekt. 2013 blev jag färdig med min kandidatexamen i systemvetenskap från Lunds Universitet. Under tiden arbetade jag deltid som webbutvecklare. Utöver det har jag fått erfarenhet av e-handel från mitt föregående jobb, med fokus på bland annat funktionell design, test och utbildning. 

Affectos stora kompetens var en av sakerna som lockade mig och också den trevliga stämningen som verkar finnas här. Jag ser fram emot att bli en del av både gemenskapen och kompetenskapitalet! Min roll på Affecto är som TRP-konsult. 

Det är alltid en utmaning att börja på ett nytt företag och komma in i rutinerna, men det är också en del av nöjet. En annan utmaning tror jag kommer bli att få en solid kompetens men det är också en utmaning som jag ser fram emot!

Jennifer Johansson - Konsult

johanjen

Jag heter Jennifer, är 23 år och är nyexaminerad med en kandidatexamen i informatik från Lunds ekonomihögskola. Jag valde Affecto eftersom jag vill utvecklas inom BI och Affecto kändes som det stället där jag kan få alla verktyg jag behöver för att bli en självsäker konsult inom BI. Jag går just nu Affectos traineeprogram där jag har fått en mentor som stöd och uppgifter där jag kan lära mig mer om BI här finns alla program jag möjligen kan tänkas behöva, samt ett bibliotek där jag kan lära mig mer om specifika områden. 

Som nyexaminerad känner jag att jag fått en bred bas men att jag behöver få mer specificerad kunskap, detta är en av de utmaningar jag kommer möta på Affecto. Men jag känner mig säker på att jag får de stöd jag behöver av Affecto och detta är en utmaning jag ser fram emot.

Anna Flodman - Office Manager

flodmann

Jag heter Anna Flodman och jag jobbar som Office Manager på Affecto i Malmö.

Jag har tidigare arbetat inom bl.a. sälj, säljstöd och reception/konferens. Dessutom har jag en lång bakgrund som rekryterare i Hotell/Catering branschen, också som delägare.

Jag är ursprungligen från Norrland, men har sedan flytten därifrån för 15 år sedan bott i London, Schweiz och i Malmö.

Affecto är för mig en fantastisk arbetsplats med många duktiga, smarta och ambitiösa kollegor som inspirerar mig varje dag. I min roll som Office Manager så vill jag så klart jobba för ett smidigt och effektivt fungerande kontor samt finnas där som en personifierad trivselfaktor för mina kollegor. 

Peter Strömberg - Mötesbokare/Innesäljare

PeterS

Jag heter Peter Strömberg och kommer från Affecto Norge där jag jobbat som Lead/CRM manager i 6 år. Innan Affecto så jobbade jag med direkt försäljning av Mini ERP system på Mamut (Visma) Jag är ekonomie magister med inriktning på marknadsföring och finans från den svenska handelshögskolan i Helsingfors. 

Då jag hörde att moderlandet behöver hjälp med Lead Management så tvekade jag inte. Min utmaning är att finna, följa upp, utvärdera och registrera affärsmöjligheter som kan vara av intresse för Affecto Sverige.

Rikard Granqvist - Säljare

granqrik

Jag heter Rikard Grankvist och kommer närmast från Red Oak, ett konsultföretag som ägs av och fusionerades in i Kvadrat, där jag tjänstgjorde som VD. Inom Beslutsstöd kan mina 11 år på Pointer lyftas fram. Rollerna varierade mellan Key Account Manager till personalchef där rekrytering och utveckling av den interna kulturen på bolaget tog den mesta av tiden. 

Jag valde Affecto eftersom jag saknade att jobba med ett renodlat BI-erbjudande som kan paketeras som projekt. På Kvadrat sålde vi resurser som täckte ”allt” inom IT-konsulting. 

Här på Affecto kommer jag jobba som Key Account Manager. Uppdraget är att förädla och utveckla några av de ca 65 kunder vi på Affecto Stockholm för närvarande har en faktureringsrelation till. Självklart skall jag leta lite nya kunder också. Att utveckla stora konton kan ta tid, ibland flera år. Utmaningen är att genom täta kundbesök och vägledning korta ned tiden till beslut.

Jenny Reiman Ehle - Skandinavisk Marknadschef

jennyreimanehle

Jag heter Jenny Reiman Ehle, och började som Skandinavisk marknadschef på Affecto i mars 2014. Jag kommer närmast från en tjänst som Kommunikationschef på Sparbanken Syd i Ystad, och har under drygt 15 år arbetat med kommunikations- och marknadsföringsfrågor inom vitt skilda branscher, vilket gett mig erfarenhet av att arbeta såväl med mer eller mindre snabbrörliga konsumentprodukter som med relativt sett komplexa B2B-produkter. I grunden har jag en fil. mag. i Medie- och Kommunikationsvetenskap från Lunds universitet.

Affecto är ett spännande företag som har en unik position på den nordiska marknaden. Det i kombination med den informationshanteringsrevolution i princip alla branscher genomgår i nuläget ger Affecto en enorm potential för framtiden. Det tycker jag känns oerhört stimulerande att kunna vara med och bidra till.

Pedro De Freitas Maltez - Konsult

malteped

Jag heter Pedro de Freitas och kommer närmast från Niktho Management Consulting AB. Jag är i grunden redovisningsekonom och business controller. 

Jag känner till Affecto eftersom jag jobbade tätt med Affecto-konsulter i min controller-roll hos Cramo och fick ett positivt intryck av Affecto. När jag sedan såg att Affecto sökte någon med min typ av bakgrund, högg jag direkt. 

Här på Affecto kommer jag att jobba som CPM-konsult i CPM-teamet och jag skall främst jobba med lösningar med IBM Cognos TM1-teknologi. Utmaningen och tjusningen med detta är att få möjlighet att köra sig de IT-specifika delarna av BI/CPM_applikationer.

Sven-Olof Åhman - Konsult

Mitt namn är Sven-Olof Åhman och kommer senast från SAP där jag jobbat med SAP BI, eller något mer känt som Business Objects. Där har jag under något mer än 15 år jobbat som pre-sale, evangelist och partner utvecklare inom SAP BI med främst Norden som arbetsområde men även UKI. Även om min ”trygghet” ligger i SAP BI så besitter jag en bred kompetens om de flesta spelarna på vår BI-himmel och har lätt att värdera för- och nackdelar av produktmix, styrningsbehov och strategier. 

ahmansve

Jag har under hela tiden arbetat nära Affecto i min tidigare roll och ser Affecto som det enda BI-företaget som kan agera ”Pan-Nordic”, med bred erfarenhet och möjlighet att vara innovativa inom området. 

Det är av stort värde i min roll som Business Advisor där det är tänkt att jag skall hjälpa kunderna att förstå och utforma deras BI-landskap och anpassa det till deras behov. Internt är jag så kallad partnerbevakare av SAP och ansvarig för kompetens inom nätverket för Business Intelligence. I dessa roller kommer jag att ha chansen att fortsätta arbeta med det jag brunnit för i alla år: att leverera bra beslutstöd till alla. Alla förtjänar ett bra beslutsstöd!

Terese Atkinson - Konsult

atkinter

Jag heter Terese Atkinson och kommer närmast från IBM där jag i fem år arbetade som support application analyst för IBM Cognos produkten Controller.  Efter att ha möjlighet att jobba nära utvecklingsavdelningen för Controller som sitter här i Stockholm så kände jag att det var dags att prova mina vingar ute i ”verkliga” världen. 

På Affecto, där jag kommer att jobba som konsult inom CPM, ser jag fram emot att komma ut och träffa kunder och lära mig konsultyrket av alla mina mycket erfarna konsultkollegor, både inom Controller men även inom andra produkter.

Ahmed Haji-Bile - Konsult

hajibahm

Jag heter Ahmed Haji-Bile och kommer närmast från tredje AP-fonden, där jag arbetat sedan 4 år tillbaka som systemutvecklare/programmerare inom finans.  Innan dess kom jag från Combitech AB, där jag arbetade som systemutvecklare/test ingenjör inom telekom. Min utbildningsbakgrund är att jag har läst till civilingenjörslinjen inom datateknik med inriktning informationssystem på KTH och innan dess så har jag även en högskoleingenjörsexamen inom datateknik med inriktning programutveckling från KTH. 

Mina intressen är framförallt programutveckling, informationssystem och datalagring samt data analys. När jag fick kännedom om att Affecto är duktiga inom BI och söker konsulter med BI-bakgrund och som också har erfarenheter kring datalagring och big data så blev jag givetvis intresserad av lära mig mer om Affecto och vad de har att erbjuda. 

Här på Affecto arbetar jag som konsult inom Microsoft Business Intelligence och dataanalys med IBM SPSS. Mina huvuduppgifter är analys, design och framtagning av BI-lösningar med Microsoft och IBM. Jag har även fått möjligheten att utvecklas och växa inom området BI och dess tillämpningar samt fått arbeta med duktiga kollegor. Min förhoppning är utvecklas ännu mer inom prediktiv analys samt hitta intressanta tillämpningar som ger kunder konkurrensfördelar och bättre beslutsstöd.

Christian Bergström - Konsult

bergschr

Jag heter Christian Bergström och kommer närmast från Phone House AB där jag haft roller såsom affärsområdeschef och produktchef. Jag är civilekonom i grunden och har även vidareutbildat mig inom systemvetenskap, med fokus på beslutsstöd och databasteknik.

Affecto’s starka fokus på, och kompetens inom, beslutsstöd kombinerat med återkommande goda resultat i Great Place to Work, var två viktiga påverkansfaktorer för mitt beslut att söka mig till Affecto.

På Affecto kommer jag arbeta som konsult inom områdena Reporting & Analytics och affärsrådgivning. Jag ser fram emot många spännande utmaningar i mötet med Affecto’s nuvarande och framtida kunder.  Jag hoppas också att jag genom mina tidigare erfarenheter och kunskaper ska kunna bidra till att driva Affecto mot nya framgångar.

Henrik Olsson - Konsult

olssohen

Jag heter Henrik Olsson kommer närmast ifrån Selector Solutions AB, där jag under ett års tid arbetat som Analytiker inom Supply Chain. Innan dess jobbade jag på SEB som kundrådgivare och coach. Jag är civilekonom med inriktning mot finansiell och industriell ekonomi och har även läst kurser inom projektledning och affärssystem. 

Jag fick nys om att Affecto sökte konsulter genom en vän och efter närmre research blev jag intresserad av deras erbjudande till markanden. För min del spelade såväl utvecklingsmöjligheterna som tryggheten en stor roll i mitt val att börja på Affecto. 

Här på Affecto kommer jag att jobba som konsult inom både CBI och BI och jag ser fram emot en spännande resa tillsammans med Affecto och deras kunder. 

Mahir Al Rahman - Konsult

alrahmah

Jag heter Mahir Al Rahman, 23 år gammal. Jag har master examen i informationssystem från Lunds ekonomiskahögskola. Jag är en BI-konsult som har hittat rätt här på Affecto och trivs som en fisk i vattnet. Jag älskar att programmera server- och client-side och har alltid varit driven för att lära mig nya saker. Jag valde konsultrollen för jag ville träffa nya människor och jobba i olika arbetsmiljöer.

Tidigare har jag jobbat som utvecklare hos Live@Lund Office, mina primära arbetsuppgifter var skapelse av administrativa webbparter och övergången av TimeEdit (Schema anläggningssystemet).  Jag har deltagit i andra projekt utanför arbetstiden som implementering av ett CRM system för NattaroLabs.

Jag valde Affecto för att man erbjuder en varierande arbetsmiljö och icke-rutinerade arbetsuppgifter och att alltid träffa nya människor.

Hos Affecto så vill jag uppnå en högre nivå av kompetens men även att testa nya områden. Hos Affecto hittar jag alltid nya utmaningar och stöd från kollegor. 

Erik Tengstam - Konsult

tengseri

Jag heter Erik Tengstam och är en av Affectos nya TRP-konsulter i Malmö. Direkt från studierna på universitetet i Lund där jag har läst systemvetenskap.

Affecto valde jag just på grund av TRP som ger en bra start för nyexaminerade i IT-branschen. Med en ambition om att samla på mig så mycket kunskap som möjligt var det ett självklart val. Håll ögonen öppna för snart är jag nästa BI-experten!

Nina Wennerlund - Konsult

wennernin

Mitt namn är Nina Wennerlund och är 25 år och kommer från Stockholm, men bor sedan tre år i Malmö. 

Jag har studerat Systemvetenskapliga kandidatprogrammet vid Lunds universitet och tog min examen i förra våren. När jag läste beslutsstödsystem och laborerade i QlikView under utbildningen blev jag intresserad av BI och upptäckte då Affectos TRP-program. TRP-programmet har varit ett utmärkt tillfälle för mig att utvecklas inom BI. 

På Affecto kommer jag att arbeta som TRP-konsult i Malmö sedan september och i mitt nuvarande uppdrag arbetar jag med support av ett Data Warehouse.

Rikard Herminge - Konsult

hermirik

Jag heter Rikard Herminge och innan jag började på Affecto arbetade jag som BI-konsult på Enfo Pointer AB. Där fokuserade jag på CPM/Planning, men fick även möjlighet att jobba i en del QlikView-projekt. 

Affecto är ett renodlat BI-konsultbolag, och det tycker jag är mycket positivt. Jag ser en rolig utmaning i att utvecklas som konsult, förstärka mitt tekniska kunnande och förhoppningsvis även bidra till att utveckla Affecto. 

På Affecto kommer jag att jobba som konsult inom CPM.