Nya på Affecto

Peter Strömberg - Mötesbokare/Innesäljare

PeterS

Jag heter Peter Strömberg och kommer från Affecto Norge där jag jobbat som Lead/CRM manager i 6 år. Innan Affecto så jobbade jag med direkt försäljning av Mini ERP system på Mamut (Visma) Jag är ekonomie magister med inriktning på marknadsföring och finans från den svenska handelshögskolan i Helsingfors. 

Då jag hörde att moderlandet behöver hjälp med Lead Management så tvekade jag inte. Min utmaning är att finna, följa upp, utvärdera och registrera affärsmöjligheter som kan vara av intresse för Affecto Sverige.

Rikard Granqvist - Säljare

granqrik

Jag heter Rikard Grankvist och kommer närmast från Red Oak, ett konsultföretag som ägs av och fusionerades in i Kvadrat, där jag tjänstgjorde som VD. Inom Beslutsstöd kan mina 11 år på Pointer lyftas fram. Rollerna varierade mellan Key Account Manager till personalchef där rekrytering och utveckling av den interna kulturen på bolaget tog den mesta av tiden. 

Jag valde Affecto eftersom jag saknade att jobba med ett renodlat BI-erbjudande som kan paketeras som projekt. På Kvadrat sålde vi resurser som täckte ”allt” inom IT-konsulting. 

Här på Affecto kommer jag jobba som Key Account Manager. Uppdraget är att förädla och utveckla några av de ca 65 kunder vi på Affecto Stockholm för närvarande har en faktureringsrelation till. Självklart skall jag leta lite nya kunder också. Att utveckla stora konton kan ta tid, ibland flera år. Utmaningen är att genom täta kundbesök och vägledning korta ned tiden till beslut.

Jenny Reiman Ehle - Skandinavisk Marknadschef

jennyreimanehle

Jag heter Jenny Reiman Ehle, och började som Skandinavisk marknadschef på Affecto i mars 2014. Jag kommer närmast från en tjänst som Kommunikationschef på Sparbanken Syd i Ystad, och har under drygt 15 år arbetat med kommunikations- och marknadsföringsfrågor inom vitt skilda branscher, vilket gett mig erfarenhet av att arbeta såväl med mer eller mindre snabbrörliga konsumentprodukter som med relativt sett komplexa B2B-produkter. I grunden har jag en fil. mag. i Medie- och Kommunikationsvetenskap från Lunds universitet.

Affecto är ett spännande företag som har en unik position på den nordiska marknaden. Det i kombination med den informationshanteringsrevolution i princip alla branscher genomgår i nuläget ger Affecto en enorm potential för framtiden. Det tycker jag känns oerhört stimulerande att kunna vara med och bidra till.

Pedro De Freitas Maltez - Konsult

malteped

Jag heter Pedro de Freitas och kommer närmast från Niktho Management Consulting AB. Jag är i grunden redovisningsekonom och business controller. 

Jag känner till Affecto eftersom jag jobbade tätt med Affecto-konsulter i min controller-roll hos Cramo och fick ett positivt intryck av Affecto. När jag sedan såg att Affecto sökte någon med min typ av bakgrund, högg jag direkt. 

Här på Affecto kommer jag att jobba som CPM-konsult i CPM-teamet och jag skall främst jobba med lösningar med IBM Cognos TM1-teknologi. Utmaningen och tjusningen med detta är att få möjlighet att köra sig de IT-specifika delarna av BI/CPM_applikationer.

Sven-Olof Åhman - Konsult

Mitt namn är Sven-Olof Åhman och kommer senast från SAP där jag jobbat med SAP BI, eller något mer känt som Business Objects. Där har jag under något mer än 15 år jobbat som pre-sale, evangelist och partner utvecklare inom SAP BI med främst Norden som arbetsområde men även UKI. Även om min ”trygghet” ligger i SAP BI så besitter jag en bred kompetens om de flesta spelarna på vår BI-himmel och har lätt att värdera för- och nackdelar av produktmix, styrningsbehov och strategier. 

ahmansve

Jag har under hela tiden arbetat nära Affecto i min tidigare roll och ser Affecto som det enda BI-företaget som kan agera ”Pan-Nordic”, med bred erfarenhet och möjlighet att vara innovativa inom området. 

Det är av stort värde i min roll som Business Advisor där det är tänkt att jag skall hjälpa kunderna att förstå och utforma deras BI-landskap och anpassa det till deras behov. Internt är jag så kallad partnerbevakare av SAP och ansvarig för kompetens inom nätverket för Business Intelligence. I dessa roller kommer jag att ha chansen att fortsätta arbeta med det jag brunnit för i alla år: att leverera bra beslutstöd till alla. Alla förtjänar ett bra beslutsstöd!

Terese Atkinson - Konsult

atkinter

Jag heter Terese Atkinson och kommer närmast från IBM där jag i fem år arbetade som support application analyst för IBM Cognos produkten Controller.  Efter att ha möjlighet att jobba nära utvecklingsavdelningen för Controller som sitter här i Stockholm så kände jag att det var dags att prova mina vingar ute i ”verkliga” världen. 

På Affecto, där jag kommer att jobba som konsult inom CPM, ser jag fram emot att komma ut och träffa kunder och lära mig konsultyrket av alla mina mycket erfarna konsultkollegor, både inom Controller men även inom andra produkter.

Ahmed Haji-Bile - Konsult

hajibahm

Jag heter Ahmed Haji-Bile och kommer närmast från tredje AP-fonden, där jag arbetat sedan 4 år tillbaka som systemutvecklare/programmerare inom finans.  Innan dess kom jag från Combitech AB, där jag arbetade som systemutvecklare/test ingenjör inom telekom. Min utbildningsbakgrund är att jag har läst till civilingenjörslinjen inom datateknik med inriktning informationssystem på KTH och innan dess så har jag även en högskoleingenjörsexamen inom datateknik med inriktning programutveckling från KTH. 

Mina intressen är framförallt programutveckling, informationssystem och datalagring samt data analys. När jag fick kännedom om att Affecto är duktiga inom BI och söker konsulter med BI-bakgrund och som också har erfarenheter kring datalagring och big data så blev jag givetvis intresserad av lära mig mer om Affecto och vad de har att erbjuda. 

Här på Affecto arbetar jag som konsult inom Microsoft Business Intelligence och dataanalys med IBM SPSS. Mina huvuduppgifter är analys, design och framtagning av BI-lösningar med Microsoft och IBM. Jag har även fått möjligheten att utvecklas och växa inom området BI och dess tillämpningar samt fått arbeta med duktiga kollegor. Min förhoppning är utvecklas ännu mer inom prediktiv analys samt hitta intressanta tillämpningar som ger kunder konkurrensfördelar och bättre beslutsstöd.

Christian Bergström - Konsult

bergschr

Jag heter Christian Bergström och kommer närmast från Phone House AB där jag haft roller såsom affärsområdeschef och produktchef. Jag är civilekonom i grunden och har även vidareutbildat mig inom systemvetenskap, med fokus på beslutsstöd och databasteknik.

Affecto’s starka fokus på, och kompetens inom, beslutsstöd kombinerat med återkommande goda resultat i Great Place to Work, var två viktiga påverkansfaktorer för mitt beslut att söka mig till Affecto.

På Affecto kommer jag arbeta som konsult inom områdena Reporting & Analytics och affärsrådgivning. Jag ser fram emot många spännande utmaningar i mötet med Affecto’s nuvarande och framtida kunder.  Jag hoppas också att jag genom mina tidigare erfarenheter och kunskaper ska kunna bidra till att driva Affecto mot nya framgångar.

Henrik Olsson - Konsult

olssohen

Jag heter Henrik Olsson kommer närmast ifrån Selector Solutions AB, där jag under ett års tid arbetat som Analytiker inom Supply Chain. Innan dess jobbade jag på SEB som kundrådgivare och coach. Jag är civilekonom med inriktning mot finansiell och industriell ekonomi och har även läst kurser inom projektledning och affärssystem. 

Jag fick nys om att Affecto sökte konsulter genom en vän och efter närmre research blev jag intresserad av deras erbjudande till markanden. För min del spelade såväl utvecklingsmöjligheterna som tryggheten en stor roll i mitt val att börja på Affecto. 

Här på Affecto kommer jag att jobba som konsult inom både CBI och BI och jag ser fram emot en spännande resa tillsammans med Affecto och deras kunder. 

Mahir Al Rahman - Konsult

alrahmah

Jag heter Mahir Al Rahman, 23 år gammal. Jag har master examen i informationssystem från Lunds ekonomiskahögskola. Jag är en BI-konsult som har hittat rätt här på Affecto och trivs som en fisk i vattnet. Jag älskar att programmera server- och client-side och har alltid varit driven för att lära mig nya saker. Jag valde konsultrollen för jag ville träffa nya människor och jobba i olika arbetsmiljöer.

Tidigare har jag jobbat som utvecklare hos Live@Lund Office, mina primära arbetsuppgifter var skapelse av administrativa webbparter och övergången av TimeEdit (Schema anläggningssystemet).  Jag har deltagit i andra projekt utanför arbetstiden som implementering av ett CRM system för NattaroLabs.

Jag valde Affecto för att man erbjuder en varierande arbetsmiljö och icke-rutinerade arbetsuppgifter och att alltid träffa nya människor.

Hos Affecto så vill jag uppnå en högre nivå av kompetens men även att testa nya områden. Hos Affecto hittar jag alltid nya utmaningar och stöd från kollegor. 

Erik Tengstam - Konsult

tengseri

Jag heter Erik Tengstam och är en av Affectos nya TRP-konsulter i Malmö. Direkt från studierna på universitetet i Lund där jag har läst systemvetenskap.

Affecto valde jag just på grund av TRP som ger en bra start för nyexaminerade i IT-branschen. Med en ambition om att samla på mig så mycket kunskap som möjligt var det ett självklart val. Håll ögonen öppna för snart är jag nästa BI-experten!

Nina Wennerlund - Konsult

wennernin

Mitt namn är Nina Wennerlund och är 25 år och kommer från Stockholm, men bor sedan tre år i Malmö. 

Jag har studerat Systemvetenskapliga kandidatprogrammet vid Lunds universitet och tog min examen i förra våren. När jag läste beslutsstödsystem och laborerade i QlikView under utbildningen blev jag intresserad av BI och upptäckte då Affectos TRP-program. TRP-programmet har varit ett utmärkt tillfälle för mig att utvecklas inom BI. 

På Affecto kommer jag att arbeta som TRP-konsult i Malmö sedan september och i mitt nuvarande uppdrag arbetar jag med support av ett Data Warehouse.

Rikard Herminge - Konsult

hermirik

Jag heter Rikard Herminge och innan jag började på Affecto arbetade jag som BI-konsult på Enfo Pointer AB. Där fokuserade jag på CPM/Planning, men fick även möjlighet att jobba i en del QlikView-projekt. 

Affecto är ett renodlat BI-konsultbolag, och det tycker jag är mycket positivt. Jag ser en rolig utmaning i att utvecklas som konsult, förstärka mitt tekniska kunnande och förhoppningsvis även bidra till att utveckla Affecto. 

På Affecto kommer jag att jobba som konsult inom CPM.